چرا پژوهش

انواع پژوهش

انواع پژوهش‌ها ازنظر کاربرد:

از نظر کاربرد پژوهش‌ها را می‌توان به دودسته بنیادی و عملی تقسیم کرد:

الف: پژوهش بنیادی: 

پژوهش بنیادی به‌جای مسائل علمی، به مسائل مفهومی می‌پردازد و بر شکل دادن و آزمایش نظریه‌ها و عقاید انتزاعی تأکید دارد. پژوهش‌های بنیادی در هنگام اجرا، هیچ‌گونه کاربرد عملی نخواهد داشت. این بدان معنی نیست که ارزش آن از پژوهش‌های عملی کمتر است. درواقع این پژوهش می‌تواند به توسعه نظری منجر شود و این امکان را می‌دهد که در آینده پژوهش‌های کاربردی دیگری انجام شوند و همچنین می‌تواند در به دست دادن یک شناخت از پدیده‌ها، موضوعات و مشکلات در یک سطح نظری کمک کند. این نوع پژوهش، تاریخ انقضاء نداشته و نتایج آن در مورد اغلب انسان‌ها در شرایط نژادی، جنسی، قومی، اقتصادی، فرهنگی، جغرافیایی و … مختلف، صادق است. هدف از این پژوهش‌ها، افزایش سطح دانش و آگاهی بیشتر است.

 

ب: پژوهش عملی:

پژوهش عملی یا کاربردی در علوم اجتماعی عمومیت دارد و احتمالاً به نسبت پژوهش بنیادی برای یک پروژه پژوهشی دانشجویی مناسب‌تر است. این نوع از پژوهش، نظریه‌ها و روش‌های پژوهشی را در مورد موقعیت‌ها، مشکلات و مسائل واقعی به کار می‌برد. یافته‌های پژوهش عملی معمولاً برای اهداف عملی مانند ارائه پیشنهادهایی برای خط‌مشی‌های جدید، بهتر کردن کاربست‌ها و را ه روش‌ها و یا گسترش شناخت از یک موقعیت خاص بکار می‌روند. این نوع پژوهش دارای تاریخ انقضاء بوده و نتایج آن در مورد اغلب انس آن‌ها صادق نیست. هدف این نوع پژوهش حل مشکلی از مشکلات انس آن‌ها و افزایش رفاه اجتماعی است. به‌عنوان مثال، این سؤال که ماهیت هوش چیست، یک سؤال بنیادی است. ولی این سؤال که چگونه می‌توان از بهره هوشی برای افزایش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان یا دانشجویان و پیشرفت کاری کارکنان یک سازمان استفاده کرد، یک سؤال عملی یا کاربردی است. در طول تاریخ این دو نوع پژوهش همواره بر هم تأثیر گذاشته و به پیشرفت و توسعه همدیگر کمک کرده‌اند.

 

 

 

 

 

 

 

Many people believe it is difficult to discover online vendors for these important academic affordable-papers.net documents, but you will need to be smart and pick the best one for your needs.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − 3 =